Υπόθεση δομημένων ομολόγων “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”

Απολογήθηκε στις 18-2-2010 ένας εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση αγοραπωλησίας φερομένων ζημιογόνων δομημένων ομολόγων ύψους 280 εκ. ευρώ το 2007 από ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κατηγορούμενος, ένας εκ των υπευθύνων της χρηματηστηριακής εταιρίας “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ” μετά την απολογία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που ορίστηκε ειδικά για την υπόθεση αυτή, αφέθηκε ελέυθερος, αφού υπήρξε διαφωνία μεταξύ του ανακριτή που υποστήριξε ότι έρπεπε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης και του κ. Εισαγγελέα που υποστήριξε την άποψη και εισηγήθηκε την προφυλάκισή του με συγκεκριμένη αιτιολογία.

Κατά τον κώδικα ποινικής δικονομίας σε περίπτωση που ανακριτής και εισαγγελέας διαφωνούν με την προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου, αρμόδιο είναι το δικαστικό συμβούλιο όπου με βούλευμα που θα εκδόσει θα καθορίζει την προσωρινή ή όχι κράτηση του κατηγορουμένου.

Σε κάθε περίπτωση η επιβολή προσωρινής κράτησης μετά την τροποποίηση του σχετικού άρθρου που σντικαταστάθηκε με το άρθρο 24 παρ.1 Ν.3811/2009, ΦΕΚ Α 231/18.12.2009, θα πρέπει να γίνετε αυστηρά με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και όχι να χρησιμοποιείται ως προπομπός της κύριας ποινής και να υποκαθιστά αυτή.

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος ζήτησε ο υπουργός δικαιοσύνης από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου να προχωρήσει η υπόθεση των δομημένων ομολόγων όπως και αυτή της ΑΣΠΙΣ προκειμένου η δικαιοσύνη να οδηγήσει τους όποιυς υπαιτίους στη φυλακή.

Αν σας φάνηκε χρήσιμο, μπορείτε να το μοιραστείτε:
Facebook Twitter Email

Related Posts

Leave A Reply