σύνταξη χηρείας τέλος σε χιλιάδες δικαιούχους – Το γενικό λογιστήριο του κράτους “κόβει” άμεσα τις συντάξεις χηρείας με βάση τον μνημονιακό νόμο 3865/2010 και 4002/2011

σύνταξη χηρείας τέλος σε χιλιάδες δικαιούχους από το ΓΛΚ

σύνταξη χηρείας τέλος

σύνταξη χηρείας τέλος

Αιφνιδιασμός σε χιλιάδες συνταξιούχους με σύνταξη χηρείας κυρίως γυναίκες από τον θανόντα σύζυγό τους επιφέρει η άμεσης ισχύος ειδοποίηση που απέστειλε το ΓΛΚ στους συνταξιούχους αυτούς προκειμένου να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις εντός 20 ημερών για να “σώσουν¨τη σύνταξή τους.

Σύμφωνα με τις ειδοποιήσεις αυτές ο επιζών σύζυγος δικαιούται να παίρνει τη σύνταξη χηρείας για μια 3ετία από τον θάνατο του συζύγου του. Μετά την 3ετία και εφόσον ο επιζών σύζυγος εξακολουθεί να απασχολείται η σύνταξη αυτή μειώνεται κατά 50% εάν ο επιζών είναι κάτω των 65 ετών και κατά 30% εάν είναι άνω των 65 ετών.

Εφόσον δε είναι ήδη συνταξιούχος τότε η συγκεκριμένη μείωση επέρχεται στη σύνταξη που θα δηλώσει ο ασφαλισμενος.

Έτσι στη προκειμένη περίπτωη χιλιάδες δικαιούχοι συντάξεων θα κληθούν να δηλώσουν σε ποιά σύνταξή τους επιθυμούν “ψαλίδι” 50% ή 30% αντίστοιχα με την ηλικία τους σε εφαρμογή μνημονιακών νόμων που υλοποιεί η υπάρχουσα κυβέρνηση και είχε ψηφίσει η προηγούμενες. Εάν λαμβάνει σύνταξη από το δημόσιο το “ψαλίδι” στη σύνταξη είναι 75%.

Σε περίπτωση δε που ο ασφαλισμένος και δικαιούχος επιζών σύζυγος δεν υποβάλει εντός 20 ημερών την υπεύθυνη δήλωση το ΓΛΚ θα του περικόψει αυτόματα κάποια σύνταξη χωρίς να τον ρωτήσει και χωρίς ο ίδιος να μπορεί στη συνέχεια να κάνει ο,τιδήποτε.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Εάν ο επιζών σύζυγος λαμβάνει σύνταξη από το δημόσιο τότε το “ψαλίδι” είναι 75% στη σύνταξη του σύμφωνα με τους ίδιους μνημπονιακούς νόμους.!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Εξαιρούνται όσοι είναι ανάπηροι με ποσοστό άνω του 67% και άνω.

Με αυτό το τρόπο περικόπτουν ακόμη περισσότερο τα ήδη χαμηλά εισοδήματα από τις συντάξεις που σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νόμου, με το τρόπο αυτό ενισχύεται η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτές οι αιτιολογίες χαρακτηρίζονται και είναι 100% μνημονιακές.

ΜΑΘΕΤΕ ΕΑΝ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Αν σας φάνηκε χρήσιμο, μπορείτε να το μοιραστείτε:
Facebook Twitter Email

Related Posts

Leave A Reply