H κατάρα του να κληρονομήσεις ακίνητο – Ιστορίες καθημερινής τρέλας που πριν ακόμη ξημερώσει σε βρίσκουν χρεωμένο με απειλή κατάσχεσης ακόμη και στη προσωπική σου περιουσία

H κατάρα του να κληρονομήσεις ακίνητο. Πως κινδυνεύεις με κατάσχεση ακόμη και της προσωπικής σου περιουσίας λόγω κληρονομιάς!!!

H κατάρα του να κληρονομήσεις ακίνητο.

H κατάρα του να κληρονομήσεις ακίνητο. H κατάρα του να κληρονομήσεις ακίνητο.H κατάρα του να κληρονομήσεις ακίνητο.

Διαβάστε επίσης:

1.Η αποποίηση της κληρονομιάς : 12+1 απαντήσεις για τη διαδικασία αποποίησης, τις συνέπειες της αποποίησης, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των κληρονόμων που καλούνται στη κληρονομιά.

2.Κληρονομικό δικαίωμα ή Χρησικτησία; Ποιο τελικά υπερτερεί;

3.Κληρονομιά Χωρίς διαθήκη – Οι δικαιούχοι και τα ποσοστά τους

4. Διαθήκη και κληρονομητήριο με το νέο νόμο

5.Η διαθήκη – ιδιόγραφη, δημόσια – ανάκληση – δημοσίευση

6. Η νόμιμη μοίρα και το δικαίωμα των κληρονόμων

7. Υπόδειγμα αίτησης για έκδοση κληρονομητηρίου στο Ειρηνοδικείο με βάση τις νέες διατάξεις.

8.Δείτε εδώ τη δημοσίευση στο τύπο αναφορικά με τις νέες διαδικασίες για τη διαθηκη και κληρονομητηριο.

Σε νυχτερινό εφιάλτη  εξελίσσεται για τους κληρονόμους η κληρονομιά συγγενικών τους προσώπων. Πριν προλάβουν να πενθήσουν τον άνθρωπό τους βρίσκονται χρεωμένοι με απίστευτα υψηλά ποσά στην αρμόδια εφορία εξαιτίας του φόρου κληρονομιάς που θα κληθούν να πληρώσουν.

Δεν είναι μόνο ο φόρος κληρονομιάς το πρόβλημα για τους κληρονόμους, αλλά και το χρονικό διάστημα του θανάτου του συγγενικού τους προσώπου. Δηλαδή εάν ο θάνατος επήλθε πριν την ημερομηνία βεβαίωσης του ΕΝΦΙΑ ή του ΦΑΠ, ο κληρονόμος θα κληθεί να πληρώσει και τους συγκεκριμένους φόρους του θανόντος όταν αποδεχτεί τη κληρονομιά.

Όλα αυτά σε συνδυασμό και με τα έξοδα της αποδοχής κληρονομιάς (συμβολαιογραφικά, κτηματολογικά γραφεία κλπ) οδηγούν τους κληρονόμους ακόμη και να σκέπτονται να αποποιηθούν μια τεράστια ακίνητη περιουσία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση κληρονομιάς 2 ακινήτων αντικειμενικής αξίας 280.000 και 120.000 ευρώ, συνολικά 400.000 ευρώ από τον θείο στον ανιψιό ως τον μοναδικό εν ζωή συγγενή του ή μετά από διαθήκη.

H κατάρα του να κληρονομήσεις ακίνητο.

Η συνολική αυτή περιουσία των 400.000 ευρώ έχει φόρο κληρονομιάς 43.500 ευρώ από θείο σε ανιψιό. Ο κληρονόμος είχε να λαμβάνει από την εφορία επιστροφές από διάφορες αιτίες περίπου 13.500 ευρώ, ενώ για να αποδεχτεί τη κληρονομιά θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 30.000 ευρώ. Ο θάνατος του θείου επήλθε πριν 1,5 μήνα όπου δεν είχε ακόμη επιβληθεί ο  ΕΝΦΙΑ 2014, όπου θα κληθεί να τον πληρώσει ο ανιψιός, αφού έχει ήδη βεβαιωθεί στο όνομα του θείου. Το ίδιο ισχύει και για τον ΦΑΠ.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι επειδή ο ανιψιός δεν έχει τους κωδικούς του taxis του θείου του, ΔΕΝ μπορεί να δει πόσο είναι το ποσό οφειλής από ΦΑΠ ή ΕΝΦΙΑ, καθώς επίσης και αν ο θανών θείος είχε ληξιπρόθεσμα ή μη χρέη στην εφορία.

Έτσι, και μέχρι τη συμπλήρωση 4 μηνών από το θάνατο, ημερομηνία που έχει δικαίωμα ο κληρονόμος να αποποιηθεί την κληρονομιά, ο ανιψιός σκέφτεται ακόμη και να αποποιηθεί μια περιουσία 400.000 ευρώ!!!!

Έχουμε μεγαλώσει με την εικόνα της κληρονομιάς του θείου από την Αμερική, τη στιγμή που το 2014 η κληρονομιά από τον θείο εξελίσσεται σε “κατάρα” για τον κληρονόμο.

Γιατί, ο ανιψιός προσδοκούσε επιστροφές από την εφορία και σε μία νύχτα εκτός από το θλιβερό γεγονός του θανάτου του θείου, βρίσκεται χρεωμένος με ένα απίστευτα μεγάλο ποσό προς την εφορία.

Εάν δεν το πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό και αυτό βεβαιωθεί στην εφορία τότε δεν κινδυνεύουν μόνο τα κληρονομιαία ακίνητα, αλλά και η προσωπική περιουσία του ανιψιού που αποκτήθηκε από αυτόν πριν την αποδοχή κληρονομιάς, ήτοι καταθέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ακίνητο-α που έχει αποκτήσει, κινητές αξίες, ακόμη και χρηματικά ποσά σε κοινό λογαριασμό με τον γιό του, χρήματα που αποτελούσαν τον κουμπαρά του παιδιού του.

Ακούγεται τρομακτικό το όλο εγχείρημα αλλά είναι η πραγματικότητα. Είναι γεγονός ότι η σκέψη της αποποίησης είναι βαθιά χαραγμένη στο μυαλό του κληρονόμου, αφού έχει να αντιμετωπίσει μια απίστευτη πραγματικότητα και ένα χρέος από τη κληρονομιά που δεν γνωρίζει το ακριβές ύψος της (πέραν του φόρου κληρονομιάς, δεν γνωρίζει τον ΕΝΦΙΑ και το ΦΑΠ και τυχόν άλλες οφειλές σο taxis του θανόντος.  Επίσης δεν γνωρίζει εάν υπήρχαν οφειλές του θανόντος σε τρίτους και τράπεζες.)

Με όλα αυτά είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον μέχρι τη λήψη της απόφασης και για 4 μήνες ο άνθρωπος αυτός θα χάσει τον ύπνο του.

Δες το θέμα και εδώ

Αν σας φάνηκε χρήσιμο, μπορείτε να το μοιραστείτε:
Facebook Twitter Email

Related Posts

Leave A Reply