τειρεσίας: Ομαδική διαγραφή χιλιάδων φυσικών και νομικών προσώπων από τις μαύρες λίστες του τερεσίας Α.Ε. – Ελαστικοί όροι εγγραφής και δεύτερη ευκαιρία.

τειρεσίας:   Ομαδική διαγραφή χιλιάδων φυσικών και νομικών προσώπων από τις μαύρες λίστες του τερεσίας Α.Ε. – Ελαστικοί όροι εγγραφής και δεύτερη ευκαιρία.

τειρεσίας

τειρεσίας

1) διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου, ΟΤΑ κλπ

2) διαταγή πληρωμής – επιταγή η λειτουργία της αγοράς

3) Πρώτο Μέρος – Διαταγή Πληρωμής – Βασικές Προϋποθέσεις Έκδοσης – Επιδόσεις – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

4) Διαταγή πληρωμής – Κατάσχεση – Πλειστηριασμός- τειρεσίας

5) Συμψηφισμός στις τραπεζικές καταθέσεις για να σβήσουν τα κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που διέρρευσαν σον τύπο και συγκεκριμένα στην εφημερίδα επενδυτής σχεδιάζεται η σταδιακή απελευθέρωση των σκληρών όρων για την εγγραφή και τη διαγραφή από τις μαύρες λίστες του τειρεσίας Α.Ε.

Δηλαδή σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένας πιο ελαστικός τειρεσίας όχι σαν αυτόν που ξέραμε μέχρι σήμερα ούτε τον λευκό τειρεσία που ενημέρωνε σχετικά τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός τειρεσία που θα δίνει δεύτερη ευκαιρία υπό προϋποθέσεις σε αυτούς που για λόγους ασήμαντους ή από λάθος ή από μικροποσά κατέληξαν να μην έχον πρόσβαση στα πιστωτικά ιδρύματα αφού εμφανίζοναι “μαυρισμένοι” στο σύστημα της εταιρίας τειρεσίας Α.Ε.

Δηλαδή θα μπορούν να διαγραφούν “εύκολα” από το συστημα όσοι από κακοτοπιά ή από ασήμαντα και μικρά ποσά εισήλθαν στις λίστες της τειρεσίας Α.Ε., ενώ η πρόσβασή τους πάλι στη χρηματοδότηση θα γίνεται σαν να μην είχαν κατοχυρωθεί ποτέ. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα ισχύει η διαγραφή από τις “μαύρες” λίστες της τειρεσίας Α.Ε., αλλά η διαγραφή και η ουσιαστική μη εμφάνιση στο σύστημα ενσωματώνεται σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα από την εξόφληση ανάλογα με την αιολογία εγγραφής στις λίστες της τειρεσίας. Α.Ε.

Η ενέργεια αυτή υπολογίζεται ότι θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίι θα απαλλαγούν με οριστική διαγραφή και άμεσα από τις “μαύρες” και “άσπρες” λίστες της τειρεσίας Α.Ε.

Βέβαια δε γνωρίζουμε αν και κατά πόσο θα ξαναέχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση από τις τράπεζες, δεδομένου ότι στις μέρες μας έχουμε πιστωτική “ύφεση” σε αντίθεση με τα χρόνια της ευημερίας που όλοι χρησιμοποιούσαν τον όρο πιστωτική επέκταση.

Σε γενικές γραμμές υπάρχει η πρόθεση προς αυτή τη κατεύθυνση με σκοπό την ελάφρυνση υπό προϋποθέσεις συγκεκριμένων περιπτώσεων εγγραφής στις “μαύρες” λίστες της τειρεσίας Α.Ε.

Δείτε εδώ

Αν σας φάνηκε χρήσιμο, μπορείτε να το μοιραστείτε:
Facebook Twitter Email

Related Posts

Leave A Reply