Δεύτερη ευκαιρία για αναβίωση 100 δόσεων στις οφειλές προς ΟΑΕΕ

Δεύτερη ευκαιρία για αναβίωση 100 δόσεων στις οφειλές προς ΟΑΕΕ

Δεύτερη ευκαιρία 100 δόσεις από ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ  όσοι είχαν ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων με το νόμο 4321/15 και την έχασαν λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής είτε των τρεχουσών τους εισφορών είτε της μηνιαίας δόσης έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να επανενταχθούν και να αποφύγουν με αυτό το τρόπο κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, “τσουχτερά” πρόστιμα και άλλες δυσμενείς συνέπειες όπβως αυτές προβλέπονται στη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Δεύτερη ευκαιρία 100 δόσεις από ΟΑΕΕ.

Όσοι έχασαν την ρύθμιση – σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΕ και την εγκύκλιο για παροχή διευκρινίσεων – πρέπει να αποδείξουν τη θέλησή τους να είναι ενήμεροι στη ρύθμιση και ότι βγήκαν από τη ρύθμιση όχι επειδή το ήθελαν αλλά για λόγους ανώτερης βίας που δεν τους καθιστά επιλήψιμους.

Υπήρξαν για παράδειγμα περιπτώσεις ασφαλισμένων όπου ενώ είχαν τα χρήματα της δόσης στον τραπεζικό λογαριασμό και είχαν δώσει πάγια εντολή στην τράπεζα να χρεώνει τις δόσεις προς τον ΟΑΕΕ, μεσολάβησε ηλεκτρονικά και χωρίς ενημέρωση μια μικρή δέσμευση ποσών από τη τράπεζα μερικών ευρώ και ο ΟΑΕΕ δεν έπαιρνε τα υπολοιπόμενα χρήματα με αποτέλεσμα να μην πληρωνόταν η δόση.

Όταν όμως το πληροφορούνταν το συγκεκριμένο γεγονός ο ασφαλισμένος τότε ήδη ήταν αργά αφού από την επόμενη κιόλας ημέρα, είχε εκπέσει από τις 100 δόσεις ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΕ δίδεται δεύτερη ευκαιρία σε όσους ασφαλισμένους :

1. Οσοι βγήκαν εκτός ρύθμισης μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2016 έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης επανένταξης έως τις 31 Οκτωβρίου 2016, συμπεριλαμβάνοντας δόση/εις ή εισφορά με ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής 1/8/2016.

2. Οσοι μένουν εκτός ρύθμισης από 2 Αυγούστου 2016 και μετά έχουν τρεις μήνες προθεσμία να υποβάλουν αίτηση επανένταξης εφόσον καταστούν εκπρόθεσμοι στην πληρωμή δόσης ή εισφορών μέχρι 31 Αυγούστου 2016.

3. Αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από οφειλέτες για επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων την οποία είχαν και απώλεσαν επανεξετάζονται σύμφωνα με τη νέα απόφαση ως προς τους λόγους και τις αιτίες που προκάλεσαν την απώλεια της ρύθμισης.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Εκείνο που πρέπει να ξεκαθαριστεί προκειμένου οι ασφαλισμένοι να είναι πλήρως ενημερωμένοι για την απόφαση αυτή του ΟΑΕΕ είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί διευκόλυνση σε όσους εξέπεσαν από τη ρύθμιση για λόγους ανώτερης βίας και όχι αναβίωση ή νέα ρύθμιση 100 δόσεων, διότι υπήρξαν πολλά ερωτήματα ανθρώπων που δεν είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση για το αν μπορούν να ενταχθούν τώρα.

Η απάντηση είναι ότι ο νόμος 4321/2015 έπαυσε να ισχύει άρα κανείς τώρα δεν μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων για πρώτη φορά.

 

 Συζητειστε την υποθεση σας με τους ειδικους

 

Αν σας φάνηκε χρήσιμο, μπορείτε να το μοιραστείτε:
Facebook Twitter Email

Related Posts

Leave A Reply